اگر در ماه رمضان در اثر ملاعبت زن و شوهر از مرد به طور غیر عمدی منی خارج شود و آن‌را حمل بر ابطال روزه نمایند و روزه را بخورند، حکم چیست؟
پرسش
اگر در ماه رمضان در اثر ملاعبت زن و شوهر به طور غیر عمدی منی از مرد خارج شود و آنرا حمل بر ابطال روزه نمایند و روزه را با صرف نمودن غذا باز کنند، حکم چیست؟
پاسخ اجمالی
1. در صورتی که با بازی و ملاعبه و بغل کردن همسر، از انسان منی خارج شود، گرچه جُنب می‌شود، اما فقط در صورتی روزه‌ی او باطل است که عادت مرد یا زن این باشد که با این عمل از آنها منی خارج شود، و در این صورت، باید قضای روزه را بجا آورند.[1]
2. در فرض سؤال که شما پس از خروج منی روزه را افطار کردید، روزه باطل شده و باید قضای آن انجام شود، اما درباره‌ی اینکه آیا این امر کفاره‌ دارد یا خیر، نظر مراجع تقلید متفاوت است، برخی[2] کفاره‌ای را لازم نمی‌دانند، برخی[3] بنابراحتیاط کفاره افطار عمدی[4] را واجب می‌دانند. و بعضی[5] نیز می‌گویند، اگر در یادگیری مسأله کوتاهی کرده باشد، علاوه بر قضا کفاره واجب است.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[6]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
در فرض سؤال باید قضای روزه را بجا آورد و اگر در یادگیری مسأله کوتاهی کرده باشد، علاوه بر قضا کفاره نیز واجب است.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
اگر از خود مطمئن بود و اتفاقا و بدون قصد سابق منی از او خارج شود روزه صحیح است، و در فرض مذکور قضا کافی است.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
روزه باطل بوده و باید به احتیاط واجب کفاره هم بدهد.
حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):
روزه باطل و قضا واجب است، ولی کفاره افطار عمد لازم نیست.
لینک به سایت استفتائات

[1]. برگرفته از نمایه 9710.
[2]. آیات عظام سیستانی و هادوی.
[3]. آیت الله صافی گلپایگانی.
[4]. برای آگاهی بیشتر در این موضوع می‌توانید به نمایه 1965 (کفارۀ روزه) مراجعه نمایید.
[5]. آیت الله خامنه‌ای.
[6]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، صافی گلپایگانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.