کد سایت fa21825 کد بایگانی 23829 نمایه روش برخورد با کودکان در سیره پیامبر اکرم (ص)
طبقه بندی موضوعی درایه الحدیث|تاريخ بزرگان
گروه بندی اصطلاحات سرفصل‌های قرآنی
خلاصه پرسش
داستان ادرار کودکان در دامن پیامبر (ص) و ناراحت نشدن ایشان در کدام منبع روایی آمده است؟
پرسش
ظاهراً در سیره نبوی آمده که یک بار طفلی را به دست پیامبر اکرم (ص) دادند برای تبرّک یا خواندن اذان و اقامه در گوش او. در همان حال، طفل ادرار کرد و لباس پیامبر را آلوده کرد، امّا حضرت گذاشتند تا آن طفل کار خود را تمام کند، و عکس العملی نشان ندهند که باعث آزردگی طفل شود. اصل این داستان چیست و در چه منبعی آمده؟
پاسخ اجمالی

روش برخورد رسول خدا (ص) در مواقعی که کودک خردسالی را براى دعا یا نام گذارى به حضور آن حضرت مى‏ آوردند، حضرت براى احترام بستگانش، او را با آغوش باز می گرفت و در دامن خود می گذارد. گاهى اتفاق مى ‏افتاد که کودک در دامن پیغمبر ادرار می کرد. کسانى که ناظر بودند به روى کودک فریاد می زدند، تندى می کردند، تا او را از این کار باز دارند. نبى اکرم (ص) آنان را از این برخورد منع می کرد و می فرمود: با تندى و خشونت از ادرار کودک جلوگیرى نکنید، سپس طفل را آزاد می گذارد تا کارش را تمام کند. موقعى که دعا یا نام گذارى تمام می شد، بستگان کودکان با خوشحالی، کودک خود را می گرفتند و کمترین آزردگى و ملامت خاطر، در پیامبر مهربان از ادرار کودک احساس نمی کردند. موقعى که کسان طفل می رفتند رسول خدا (ص) لباس خود را می شست.[1]

[1]. مجلسى، محمد باقر، بحار الأنوار، ج 16، ص 240، دار إحیاء التراث العربی، بیروت، 1403 ق.