آیا به سبب خجالت از دیگران می‌توان به‌جای غسل جنابت، تیمّم کرد؟
پرسش
سلام، بنده در دوران عقد هستم. اگر در شب‌های ماه مبارک رمضان، با همسرم در هنگام معاشقه آب منی خارج شود در صورتی که به دلیل حرمت‌هایی که وجود دارد امکان غسل تا قبل از اذان صبح وجود ندارد، آیا می شود تیمم بدل از غسل انجام داد؟
پاسخ اجمالی

فتوای مراجع عظام تقلید در خصوص پرسش مزبور چنین است:

شخص جنب به بهانه‌ی این که از نزدیکان خود یا همسرش خجالت مى‌کشد، نمی‌تواند غسل را ترک کرده و به جای آن تیمّم بدل از غسل نماید، ولی اگر غسل را تا آخر وقت تأخیر انداخت و تیمّم کرد، اعمالش صحیح است و قضا ندارد؛[1] هر چند معصیت کرده است.

جهت آگاهی بیشتر در این موضوع می‌توانید به نمایه «باقی ماندن عمدی بر جنابت و انجام تیمم بدون عذر»، سؤال 26462 مراجعه نمایید.

[1]. بهجت، محمد تقى، استفتائات، ج ‌1، ص 315، دفتر حضرت آیة الله بهجت، قم، چاپ اول، 1428ق؛ فاضل لنکرانى، محمد، جامع المسائل، ج 2، ص 106، انتشارات امیر قلم، قم، چاپ یازدهم، بی تا.