کد سایت fa22940 کد بایگانی 26669 نمایه حضرت زهرا یا حضرت زینب و گذاشتن ریگ در دهان هنگام سخنرانی
طبقه بندی موضوعی معصومین|گوناگون|گوناگون
اصطلاحات زینب بنت علی
گروه بندی اصطلاحات شخصیت‌ها
خلاصه پرسش
آیا حضرت زهرا(س) یا حضرت زینب(س) در سخنرانیشان برای این‌که صدای اصلیشان پیش نامحرمان شناخته نشود، ریگ در دهانشان می‌گذاشتند؟
پرسش
شنیده‌ام حضرت زهرا یا حضرت زینب -سلام الله علیهما- در سخنرانیشان برای این‌که صدای اصلیشان پیش نامحرمان شناخته نشود ریگ در دهانشان می‌گذاشتند. این درست است یانه؟ اگر درست است سند را ذکر بفرمایید.
پاسخ اجمالی

یک. با تحقیق و جست‌وجویی که در منابع حدیثی شیعه انجام شد، چنین حدیثی یافت نشد، و هیچ فقیهی نیز به چنین چیزی برای دوری از نامحرم استدلال نکرده است. وانگهی، سخنرانی‌های عمومی این دو بزرگوار با این که از شدّت و حرارتی سیاسی برخوردار بود، در تاریخ چنین چیزی گزارش نشده که در این سخنرانی‌ها ریگ و سنگریزه بر دهان می‌گذاشتند.

دو. همچنین ارزش و مقام والای حضرت فاطمه(س) و حضرت زینب(س) به این گونه مسائل نبوده است، بلکه آنها زندگی خویش را در موقعیّت‌های گوناگون بر اساس تکلیف الاهی و تصمیم‌گیری بر مبنای شناخت دقیق و درست از دین و احکام الاهی قرار می‌دادند. لذا بانوانی که فاطمه و زینب کبری(س) را الگوی خود قرار داده باشند، باید زندگی خویش را بر اساس قرآن و عترت و نیز فهم و شناخت درست از آنان تنظیم کنند و در درک تکالیف و احکام الاهی در همه‌ی موقعیّت‌های زندگی فردی و اجتماعی هوشیار باشند تا در مسیر صحیح زندگی و سعادت و خوشبختی دنیوی و اخروی قرار گیرند. در این راستا، احکام و موازینی درباره‌ی صحبت کردن با نامحرم و یا سخنرانی نمودن در میان نامحرمان، از سوی شارع مقدس تعیین شده –چه واجب و چه مستحب- که در اینجا به گوشه‌ای از آنها در نمایه‌های زیر ارجاع داده می‌شود:

1. «صحبت غیر مستقیم با نامحرم»، سؤال 1408

2. «حکم شنیدن صدای زن نامحرم در گذشته و حال»، سؤال 3034

3. « برخورد مناسب با مردان نامحرم»، سؤال 9960

4. « زن و حضور در اجتماع»، سؤال 23898