«در این امت عابدتر از فاطمه یافت ‌نشد». آیا این سخنی از معصوم است؟
پرسش
منبع و متن عربی این روایت(در این امت عابدتر از فاطمه یافت‌نشد) را بیان نمایید.
پاسخ اجمالی
آنچه در پرسش مطرح شده، روایتی منقول از پیامبر(ص) یا امام(ع) نیست، بلکه توصیفی از بانوی دو عالم حضرت زهرا(س) از زبان حسن بصری است: «الْحَسَنُ الْبَصْرِیُّ: مَا کَانَ فِی هَذِهِ الْأُمَّةِ أَعْبَدُ مِنْ فَاطِمَةَ کَانَتْ تَقُومُ حَتَّى تَوَرَّمَ قَدَمَاهَا»؛[1] ابن شهر آشوب از حسن بصری نقل می‌کند: هیچ‌کس در بین این امّت عابدتر از حضرت فاطمه(ع) نبود، او آن‌قدر براى عبادت خدا برپا می‌ایستاد که پاهایش ورم می‌کرد.
‏این سخن در حقیقت بیانگر میزان اشتیاق حضرت زهرا(س) به مقام ربوبی و درجه ایمان، خلوص و یقین آن‌حضرت است.

[1]. ابن شهر آشوب مازندرانی، مناقب آل أبی طالب ع ، ج 3، ص 341، قم، علامه، چاپ اول، 1379ق.