اقامۀ نماز در اتاقی که مجسمۀ انسان در آن وجود دارد ولی در قسمتی باشد که جلوی دید نماز گزار نباشد، صحیح است؟
پرسش
طبق فتوای آیت الله سیستانی آیا خواندن نماز در اتاقی که مجسمۀ انسان در آن وجود دارد ولی در قسمتی باشد که جلوی دید نماز گزار نباشد، صحیح است؟
پاسخ اجمالی

نماز خواندن بر طبق فتوای مراجع معظم تقلید در چند جا مکروه است که به این شرح است:

نماز خواندن در چند جا مکروه است و از آن جمله است: حمام، زمین نمک‌زار، مقابل انسان، مقابل درى که باز است، در جاده و خیابان و کوچه اگر براى کسانى که عبور مى‌کنند زحمت نباشد و چنانچه زحمت باشد حرام ولى نماز باطل نیست ، مقابل آتش و چراغ، در آشپزخانه و هر جا که کورۀ آتش باشد، مقابل چاه و چاله‌اى که محل بول باشد، روبروى عکس و مجسمۀ چیزى که روح دارد، مگر آن که روى آن پرده بکشند، در اطاقى که جنب در آن باشد، در جایى که عکس باشد اگر چه روبروى نمازگزار نباشد، مقابل قبر، روى قبر، بین دو قبر، در قبرستان.[1]

[1]. توضیح المسائل (محشى - امام خمینى)، ج‌1، ص 501؛ (نظر مراجع عظام تقلید در این مسئله یکسان است).