در کشورهای اروپایی که گوشت حلال به وفور یافت نمی‌شود و یا قیمت آن زیاد است، می‌توان گوشت غیر حلال مصرف کرد؟
پرسش
بنده در کشوری اروپایی زندگی می‌کنم که اسلام جزو ادیان اقلیت است، به همین دلیل گوشت حلال به وفور یافت نمی‌شود و تنها بعضی از فروشگاه‌های کوچک اقدام به فروش می‌‌کنند که قیمت آن نسبت به قیمت گوشت معمولی(غیر حلال) گران‌تر است. آیا با توجه به این‌که در بعضی موارد این اختلاف قیمت زیاد می‌‌باشد، می‌‌توان گوشت غیر حلال مصرف کرد؟
پاسخ اجمالی
در فرض سؤال، جایز نیست. و نمی‌توان از گوشت‌هایی که ذبح شرعی آنها محرز نشده، استفاده کرد.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای(مد ظله العالی):
جایز نیست.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی(مد ظله العالی):
خیر، جایز نیست.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی(مد ظله العالی):
در فرض سؤال جایز نیست، مگر ضرورت داشته باشد.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی(مد ظله العالی):
جایز نیست و حتماً از گوشت با ذبح اسلامی استفاده نمایید.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
مصرف گوشت‌هایی که ذبح آنها محرز نشده جائز نیست.
حضرت آیت الله هادوی تهرانی(دامت برکاته):
خیر.   لینک به سایت استفتائات

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی، نوری همدانی(مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.