کد سایت fa27830 کد بایگانی 33344 نمایه نام زنانی مستقیم و غیر مستقیم در قرآن از آنان یاد شده
طبقه بندی موضوعی تفسیر|زن
اصطلاحات مریم
گروه بندی اصطلاحات سرفصل‌های قرآنی
خلاصه پرسش
زنانی که در قرآن مستقیم و غیر مستقیم از آنها یاد شده است کدام‌اند؟
پرسش
زنانی که در قرآن مستقیم و غیر مستقیم از آنها یاد شده است نام ببرید.
پاسخ اجمالی
نرم افزارهای بسیاری در زمینه علوم قرآنی و تفسیر تولید شده است که حاوی کتاب‌های مناسبی در زمینه واژه‌شناسی و لغات قرآن است که می‌توانید از آنها استفاده نمایید. از جمله این نرم افزارها، نرم افزار «جامع التفاسیر» تولید مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی قم است. با این حال، به طور خلاصه به برخی از زنانی که در قرآن از آنها به طور مستقیم یا غیر مستقیم نام برده شده، اشاره می‌شود.
1. حضرت مریم(س)؛ از کسانی است که در قرآن به طور مستقیم سوره‌ای به نام او داریم که مهم‌ترین بخش این سوره به سرگذشت زکریا و مریم و حضرت مسیح و یحیى و ابراهیم قهرمان توحید و فرزندش اسماعیل و ادریس و بعضى دیگر از پیامبران بزرگ الهى، می‌پردازد. همچنین آیاتی در دیگر سوره‌های قرآن وجود دارد که از حضرت مریم نام برده شده است.[1]
2. آیاتی که به طور غیر مستقیم و با توجه به شأن نزول از این زنان نام می‌برد: اُمّ جمیل خواهر ابوسفیان،[2] مادر موسی،[3] زن فرعون،[4] فاطمه زهرا(س)،[5] عایشه و حفصه،[6] و نیز همسران پیامبران در تعبیری عام؛ مانند حوّا،[7] زن حضرت نوح،[8] و ... .

[1]. مانند: آل عمران، 36 و 37؛ نساء، 156؛ تحریم 12 و ... .
[2]. مسد، 4؛ الأصفى فی تفسیر القرآن، ج ‏2، ص 1488.
[3]. طه، 38؛ قصص، 7.
[4]. تحریم، 11.