با پرداخت مبلغی دو دختر را از خانواده ای گرفتم، آیا ازدواج هم زمان و نزدیکی با این دو در کنار هم ایراد دارد؟
پرسش
من با پرداخت مبلغی دو دختر (9 ساله و 11 ساله) را از خانواده ای گرفتم آیا ازدواج هم زمان و نزدیکی با این دو در کنار هم ایراد دارد؟
پاسخ اجمالی

این پرسش مطالب گوناگونی را می طلبد:

اولاً: آیا خرید و فروش انسان آزاد مجوز شرعی دارد یا نه؟

نظر فقهای عظام آن است که اساساً خرید و فروش انسان آزاد مجوز شرعی ندارد .[1] بنابراین اساس کار شما یعنی گرفتن دو دختر و دادن مبلغ به خانواده آنها اگر با نیت خرید باشد اصل کارتان اشکال دارد و شما مالک آنها نمی شوید.

ثانیاً: اگر خرید بر آن صدق نمی کند و این مبلغ فقط برای تشویق خانواده دختر برای تحویل دادن دختران به شما بوده باشد در این صورت توجه به چند ضروری است:

1. این دو دختر با دخترهای دیگر نامحرم برای شما فرقی ندارند و همه برای شما نامحرم هستند، پس آنها در امورات مربوط به نامحرم مثل حجاب گرفتن و .. و شما نیز درباره آن امور مثل نگاه به نامحرم دارای تکالیف ویژه هستید که باید رعایت کنید و مسائل نامحرم را جاری سازید. پس در معاشرتتان با آنها باید مسائل شرعی را رعایت کنید (به طور مثال حتی نبودن در اتاق خلوت بدون شخص سوم).

2. در صورت ازدواج با یکی از آن دو (با حفظ شرائط) تا زمانی که همسر شما است (یا در صورت جدایی در عده شما است) حق ازدواج با دیگری را ندارید چون ازدواج با دو خواهر به طور هم زمان چه به صورت عقد دائم، چه به صورت عقد موقت (صیغه ای) جایز نیست.

3. اگر هر دو را عقد کرده باشید، صیغه دوم باطل است و عقد اول به صحت خود باقی است.[2]

با توجه به آنچه که گفته شد دیگر جایی برای سؤال بعدی (نزدیکی با این دو در کنار هم) باقی نمی ماند؛ زیرا وقتی اصل ازدواج همزمان آن دو اشکال داشته باشد، نزدیکی نیز حتماً اشکال خواهد داشت.[3]

[1]   جعفر بن حسن (علامه حلی) شرایع الاسلام، ج 2، ص 10، نشر اسماعیلیان، سال 1408، چاپ 2، قم.

[2]  امام خمینی، نجاة العباد، ص 370، نرم افزار جامع فقه اهل بیت (ع).

[3]   جهت اطلاع بیشتر نسبت به موضوع همبستری همزمان با دو همسر شرعی و ازدواج همزمان با دو خواهر به نمایه های 550 (سایت: 600) مراجعه نمایید.