آیا دیده شدن عکس بدون حجاب دوران کودکی خانمی که الآن بزرگ شده؛ توسط نامحرم گناه دارد؟
پرسش
سلام، آیا دیده شدن عکس بی حجابی دوران کودکی خانمی که الآن بزرگ شده توسط نامحرم گناه دارد؟ یعنی آیا جایز است خانمی عکس دوران کودکی (زیر 9سال) خود را قاب کرده و در منزلش قرار دهد و یا به کسی دهد؟
پاسخ اجمالی
نگاه کردن نامحرم به عکس کودکی زن، در صورتی‌که بدون شهوت و مفسده‌ای باشد، مانعی ندارد.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
اگر مفسده نداشته باشد اشکال ندارد.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
اگر عکس بخاطر تغییر پیدا کردن چهره زن بعد از بلوغ با وی مطابقت نداشته باشد فی نفسه جایز است. ولی اگر مطابق او باشد بنابر احتیاط ترک شود. بله نگاه کردن به صورت و دستها تا مچ در عکس فی نفسه مانعی ندارد.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
عکس کودکی مانعی ندارد مگر اینکه منشا فسادی شود.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
نگاه کردن به آن در صورتی‌که بدون شهوت باشد مانعی ندارد.

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، مکارم شیرازی،  نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.