آیا پناهنده‌شدن و حقوقی که از این راه بدست می‌آید حرام است؟
پرسش
آیا پناهنده شدن و حقوقی که از این راه بدست می‌آید حرام است؟
پاسخ اجمالی
اگر پناهنده‌‌شدن به شیوه‌ای باشد که موجب تضعیف دین و یا تقویت کفر نگردد اشکالی نداشته و طبیعتاً حقوق مرتبط نیز حلال خواهد بود.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی شبیری زنجانی (مد ظله العالی):
اگر موجب تضعیف دین و مذهب و یا تقویت کفر گردد حرام است.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
اگر ضرورتى ایجاب کند و متأثر به آداب حرام آنها نشود، اشکالى ندارد.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
در امور حکومتی باید به مقتضای فتوای حاکم شرع( ولی فقیه) عمل شود.

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، شبیری زنجانی، صافی گلپایگانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی، وحید حراسانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.