آیا شهادت به عصمت حضرت زهرا (س) در اذان و اقامه، اشکال دارد؟
پرسش
آیا شهادت به عصمت حضرت زهرا سلام الله علیها در اذان و اقامه، اگر به قصد متن اذان نباشد بلکه تبرکاً گفته شود، اشکال دارد؟
پاسخ اجمالی

مقام شامخ و منزلت رفیع و عصمت حضرت فاطمه زهرا(سلام الله علیها) در جهان اسلام مخصوصاً نزد طائفه امامیّه مبرهن و واضح است ولى در عین حال اضافه کردن شهادت به عصمت آن حضرت بر فصول اذان و اقامه به ملاحظه تبعاتى که دارد، جایز نیست هر چند به قصد تبرّک باشد.

ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
مقام شامخ و منزلت رفیع و عصمت حضرت فاطمه زهرا(سلام الله علیها) در جهان اسلام مخصوصاً نزد طائفه امامیّه مبرهن و واضح است ولى در عین حال اضافه کردن شهادت به آن بر فصول اذان و اقامه به ملاحظه تبعاتى که دارد، جایز نیست هر چند به قصد تبرّک باشد.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
شهادت رابعه نه در اذان و اقامه جایز است و نه در نماز، و موجب بطلان نماز می‌گردد.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
اذان و اقامه را به همان کیفیتی که در رساله عملیه آمده بخواند.
حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):
احتیاط در ترک است  و اگر موجب وهن مذهب یا سوء استفاده دشمنان باشد قطعاً باید از آن اجتناب شود.
لینک به سایت استفتائات

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.