آیا تلاوت اشتباه و بدون درک معنای قرآن نیز ارزشمند است و با آنکه می‌دانیم نوجوانان معمولاً این نوع از تلاوت را دارند، سزاوار است آنان را به خواندن قرآن تشویق کنیم؟
پرسش
قرائت صحیح قرآن و درک حداقل معنای آن، از نگاه قرآن تا چه حد اهمیت دارد و مکلف نمودن کودکان و نوجوانان به حفظ سوره‌های قرآن، که متأسفانه احتمال اشتباه در تلفظ و عموماً بدون درک معناست از چه جهت ارزشمند و تا چه اندازه به ثواب نزدیک و از معصیت به دور است؟
پاسخ اجمالی

تلاوت قرآن حتی اگر بدون درک معنا باشد نیز ثواب دارد و حتی نگاه بدون تلاوت هم دارای پاداش است.[1] البته هدف اصلی نزول قرآن، تعلیم و تربیت افراد است، از این‌رو؛ باید همواره در تلاش بود که به مراحل بالاتر انتقال یافت تا به هدف اصلی نزول قرآن دست یافت و پس از تعلیم معارف و مفاهیم قرآنی، بدان عمل کرده و خود را به خدا نزدیک ساخته و محبوب او واقع شود.
سفارش فرزندان به حفظ و تلاوت قرآن نیز وابسته به شرایط فردی و محیطی می‌تواند متفاوت باشد. اشتباهاتی که در تلفظ و یا درک معنا برای کودکان رخ می‌دهد، به تنهایی نمی‌تواند عاملی برای خودداری از ترغیب فرزندان به این کار باشد؛ چرا که این اشتباهات بعداً اصلاح شده و این گنجینه‌های معنوی برای او باقی خواهد ماند.