چگونه می توانیم قبله را پیدا کنیم؟
پرسش
ما چگونه قبله را پیدا کنیم؟ چون پیدا کردن قبله برایمان مشکل هست آیا استفاده کردن از این قبله نما‌های کوچک که در مغازه‌های ایران پیدا می شود برای قبله پیدا کردن درست هست؟ آیا شما سایت خاصی‌ می دانید که قبله را نشان دهد؟
پاسخ اجمالی

برای پیدا کردن قبله راه هایی وجود دارد از جمله:

1- شهادت دو شاهد عادل که از روى نشانه‏هاى حسى شهادت مى‏دهند .

2- قول کسى که از روى قاعده علمى ( ستاره شناسی و..) قبله را مى‏شناسد و مورد اطمینان است .

3- از روی محراب مسجد مسلمانان یا قبرهاى آنان.

4- استفاده از قبله نمایی که جهت قبله را نشان می دهد.[i]

5- استفاده از نرم افزارهای اینترنتی نظیر گوگل ارت(Google earth) که بهترین و دقیق ترین روش برای تعیین دقیق جهت قبله است.این برنامه در آدرس  earth.google.comموجود است.

[i] توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج‏1، ص: 433،مسأله 782 کسى که مى‏خواهد نماز بخواند، باید براى پیدا کردن قبله کوشش نماید، تا یقین کند که قبله کدام طرف است (و مى‏تواند به گفته دو شاهد عادل که از روى نشانه‏هاى حسى شهادت مى‏دهند یا به قول کسى که از روى قاعده علمى قبله را مى‏شناسد و محل اطمینان است عمل کند ) و اگر اینها ممکن نشد باید به گمانى که از محراب مسجد مسلمانان یا قبرهاى آنان یا از راههاى دیگر پیدا مى‏شود عمل نماید حتى‏اگر از گفته فاسق یا کافرى که به واسطه قواعد علمى قبله را مى‏شناسد گمان به قبله پیدا کند کافى است.

مسائل اختصاصى‏

 (مکارم:) مسأله 721 (فاضل:) مسأله 783 قبله نماهاى معمولى در صورتى که سالم باشد، از وسائل خوب براى شناخت قبله است و گمان حاصل از آن کمتر از راههاى دیگر نیست، بلکه غالباً دقیق‏تر است.