در روایات است که یکی از عوامل فشار قبر بول است، در این مورد توضیحات بیشتری بدهید؟
پرسش
در روایات است که یکی از عوامل فشار قبر بول است، در این مورد توضیحات بیشتری بدهید؟
پاسخ اجمالی

در منابع روایی، احادیثی وارد شده است که به این مطلب اشاره دارد؛ پیامبر گرامی اسلام می فرمایند: " از بول بر حذر باشید و خود را از آن پاک کنید، زیرا؛ اکثر عذاب قبر از آن است" [1] . امام صادق (ع) نیز می فرمایند: " اکثر عذاب قبر به خاطر بول است." [2]

در مورد فلسفه احکام باید گفت هرچند همه احکام بر اساس مصالح و مفاسد است؛ و هر حکمی دارای فلسفه و علتی است؛ ولی بیان و کشف علت تمام جزئیات احکام، کار بسیار مشکلی است. نهایت اینکه بتوان ضوابط کلی برای احکام بیان نمود؛ که البته کلیت در اینجا به معنای اکثری است که قابل استثناست. [3]

در مورد رعایت نکردن از نجاست بول عقل انسان این مقدار را در ک می کند که موجب اختلال شرط طهارت در اعمالی مثل نماز می شود؛ اما دقیقا نمی تواند رابطه بین رعایت نکردن نجاست بول و عذاب قبر را درک کند؛ هر چند به صورت کلی می فهمد اعمال انسان دارای آثار مثبت و منفی در زندگی مادی و معنوی است.

[1] بحارالأنوار، ج6، ص 275 ، باب 8، أحوال البرزخ و القبر و عذابه.‏

[2] وسائل الشیعه، ج1، ص 340.

[3] اقتباس از پاسخ 1967 (سایت: 2070).