حکم استمنا با دست همسر چیست؟
پرسش
اگر همسر شخصی با وی ملاعبه کند به گونه ای که همسرش با دست خود باعث خروج منی از مرد شود چه حکمی دارد؟
پاسخ اجمالی

استمنا به وسیله همسر از نظر شرع حلال است و اشکالی ندارد. [1] بنابر این مورد سؤال از قبیل استمنای حرام نیست.

برای آگاهی بیشتر به نمایه های زیر مراجعه کنید:

1. ملاعبه با همسر، 6232 (سایت: 6399) .

2. حکم ملاعبه و انزال زن شوهر، توقف حائض در مسجد، 6704 (سایت: 6791) .

[1] .مقام معظم رهبری، أجوبة الاستفتاءات (بالعربیة)، ج ‏1، ص 136،   س 785، "العمل المذکور لیس من موارد الاستمناء المحرم ؛ التبریزی، جواد، صراط النجاة، ج ‏5، ص 199، مسأله 660 ، "الاستمناء بید الزوجة و إن أدى للإمناء جائز و أمّا الاستمناء بیده فهو محرَّم، و اللَّه العالم".