چگونه می توان فردی که دچار انحرافات اخلاقی شده هدایت کرد؟
پرسش
دوستی دارم حدود 10سال از من کوچک تر است و علاقه بسیاری به ارتباط با دختر دارد، نماز هم نمی خواند! چطور با او رفتار کنم که زده نشود و جذب شود؟ لطفاً مرا راهنمایی کنید.
پاسخ اجمالی

دعوت به خوبی ها و نهی از بدی ها و زشتی ها (امر به معروف و نهی از منکر) یکی از وظایف هر مسلمانی است. آنچه در این راه مهم است و باید بدان توجه نمود راه و شیوه امر به معروف و نهی از منکر است. بهترین راه برای این کار، تذکر و بیان زشتی گناه و آثار و عواقب دنیوی و اخروی آن، با زبان نرم و ملاطفت است که مورد شفارش دین مبین اسلام بوده و هست. خداوند متعال خطاب به پیامبرانش در دعوت مردم به سوی حق و عدالت به آنها متذکر می شود که با نرمش و اخلاق خوش آنان را دعوت به سوی خدا کنید. اساساً یکی از رمزهای موفقیت انبیا در دعوت به توحید همین ملاطفت و رأفت آنها بود و اگر تند خو بودند چنین توفیقی به دست نمی آوردند. خدای متعال خطاب به پیامبر اسلام می فرماید: "به (برکت) رحمت الهى، در برابر آنان [مردم‏] نرم (و مهربان) شدى! و اگر خشن و سنگدل بودى، از اطراف تو، پراکنده مى‏شدند... ".[1] بنابراین شما را از راه دوستی و با نرمی و آرامش در باره نعمت هایی را که خداوند به انسان عطا نموه با دوست خود صحبت کن، آثار و عواقب دنیایی و آخرتی گناه را برایش توضیح بده، تا ان شاء الله متذکر شود و گناهان را ترک کرده و به انجام واجبات روی آورد.

بدین منظور پاسخ های زیر برای شما لینک می شود:

راهکارهای عملی برای هدایت گناه کار، 2078 (سایت: 2133).

گناه و آثار آن، 204 (سایت: 1073).

توبه از گناه و محبوب خدا شدن، 3704 (سایت: 3955).

راه های پاک شدن از گناه، 798 (سایت: 860).

[1] آل عمران، 159.