نفرین و دعا برای مرگ کسی از جمله والدین، چه حکمی دارد؟
پرسش
سلام؛ آیا اگر دعا کنم شخصى بمیرد جایز است؟ آیا اگر دعا کنم که مادر یا پدرم بمیرند، یا طلاق بگیرند حرام است؟
پاسخ اجمالی
برای آن دسته از دشمنان اسلام که هیچ امید برای هدایت آنان نیست، میتوان لعن و نفرین فرستاد، اما در غیر این موارد، بویژه در ارتباط با درگیریها و دلگیریهای شخصی نفرین و آرزوی مرگ کار شایستهای نیست، به خصوص نفرین علیه والدین که حق بزرگی بر گردن فرزند دارند، بلکه برخی مراجع[1] این کار را نوعی عاق والدین و بیاحترامی به آنان شمرده و آنرا جایز نمیدانند.
ضمائم:
پاسخ دفاتر مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[2]
حضرت آیت الله العظمی خامنهای (مد ظله العالی):
1. نفرین کردن فی نفسه کار خوبی نیست، ولی نفرین بر دشمنان اسلام، اشکال ندارد.
2. در فرض مذکور کار شایستهای نیست، و بهتر است برای هدایت دیگران دعا کنید.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
چنین دعایی عقوق والدین است و حرام است.
حضرت آیت الله العظمی شبیری زنجانی (مد ظله العالی):
نفرین فرد، اهانت و بیاحترامی به اوست لذا در مورد والدین جایز نیست.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
دعا به نحوی که در سؤال آمده صحیح نیست و همیشه برای دیگران از خداوند متعال خیر و عافیت و هدایت و ارشاد و رفع مشکلات بخواهید.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
هرگز نفرین به کسی نکنید و به همه دعای خیر کنید.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
سزاوار است دعا به خیر باشد.

[1]. آیات عظام سیستانی و شبیری زنجانی.
[2]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنهای، سیستانی، شبیری زنجانی، صافی گلپایگانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.