حلقه نامزدی و ازدواج باید چه ویژگی هایی داشته باشد؟
پرسش
دختری هستم که می خواهم ازدواج کنم و حلقه ازدواج بخرم آیا استفاده از انگشتری که نگین داشته باشد جایز است یا خیر؟
پاسخ اجمالی

تهیه حلقه نامزدی و ازدواج یک امر عرفی و سلیقه ای است که اختیار و عدم اختیار و انتخاب نوع آن بر عهده طرفین (زن و شوهر ) است. بنا بر این دختر و پسری که قصد ازدواج دارند می توانند با توافق همدیگر هر حلقه انگشتری که بخواهند تهیه کنند خواه نگین دار یا بدون نگین باشد. بله ممکن است سؤال شما از جهت زینت بودن حلقه و نگین آن باشد که در این باره برخی از مراجع در پاسخ به این سؤال: چنانچه زن با خود زینت داشته باشد مانند حلقه ازدواج یا انگشترى در دست یا چهره آراسته کرده باشد، آیا واجب است وجه و کفّین را بپوشاند؟ جواب داده اند: در مورد حلقه و انگشتر مانعى ندارد ولى در مورد آرایش مشکل است. [1]

در این باره نک: نمایه: زینت بودن انگشتر ، سؤال 4501  (سایت: 4757) .

البته لازم به تذکر است که اولا: پوشیدن حلقه و انگشتر و.... از جنس طلا به هر رنگ که باشد (سفید،زرد،...) برای مرد حرام است. [2]

ثانیا: اسلام برای استفاده انگشتر با برخی از انواع نگین ها استحباب قایل شده است که شما برای اطلاع از آنها می توانید به سؤالات زیر مراجعه کنید: نمایه: ثواب و فواید انگشتر با سنگهای گران بها، سؤال 1797 (سایت: 1962) ؛ نمایه: انگشتر در انگشت سبابه دست چپ، سؤال 5818 (سایت: 6035) ؛ نمایه: استحباب گذاشتن انگشتر در دست راست، سؤال 971 (سایت: 1144) .

[1] . آیت الله العظمی مکارم شیرازی، توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج‏2، ص: 928 ، سؤال 34

[2] . توضیح المسائل مراجع، ج1، م832، ص462.