آیا کشیدن سیگار و بیرون آمدن منی بدون قصد و بی اختیار روزه را باطل می کند؟
پرسش
1. آیا سیگار کشیدن روزه را باطل می کند؟ 2. اگر انسان با آلت خود بازی کند و هیچ قصدی در آمدن منی نداشته باشد و منی بیرون بیاید، آیا روزه اش باطل می شود؟
پاسخ اجمالی

پاسخ سؤال اول: اکثر مراجع عظام تقلید فعلی می گویند: احتیاط واجب آن است که روزه دار دود سیگار و تنباکو و مانند اینها را هم به حلق نرساند و چون هیچ یک از مراجع تقلید فتوا به جواز استعمال سیگار برای شخص روزه دار نداده اند، بنابراین، لازم است که شخص روزه دار از اذان صبح تا اذان مغرب از استعمال هر نوع دخانیات خودداری نماید. بدیهی است با استعمال سیگار روزه اش باطل و علاوه بر قضای روزه، کفاره نیز بر او واجب می شود. [1]

شما یا باید به این احتیاط واجب عمل کنید و یا با رعایت الاعلم فالاعلم (مراتب اعلمیت) در این مسئله، به مرجع تقلیدی که حکم به جواز کشیدن سیگار داده، رجوع کنید.

پاسخ سؤال دوم:

تمام مراجع عظام تقلید می گویند: اگر بى اختیار منى از شخص روزه دار بیرون آید، روزه‏اش باطل نیست؛ ولى اگر کارى کند که بى‏اختیار منى از او بیرون آید، روزه‏اش باطل مى‏شود. [2]

بنابراین، اگر انسان در حال روزه، با آلت خود بازی کند، اگر چه قصدی در بیرون آمدن منی نداشته باشد، اما منی از او بیرون آید، روزه اش باطل است.

برای اطلاع بیشتر رجوع شود به پاسخ 5919 (سایت: 6119) .

[1] اقتباس از پاسخ، 3126 (سایت: 3395).

[2] توضیح المسائل (المحشی للامام الخمینی)، ج1، ص 897، م 1589.