آیا در میان شهدای کربلا، شهیدی به نام همام بن سلمه وجود داشت؟
پرسش
زندگی‌نامه همام بن سلمه قانصی که روز عاشورا در رکاب امام حسین(ع) به شهادت رسید، را بیان نمایید.
پاسخ اجمالی

بر اساس گزارشی که در برخی از مقاتل آمده است، یکی از افرادی که توانست روز عاشورا در مکتب انسان‌ساز امام حسین(ع)به فیض شهادت برسد، و نام خود را در میان شهدای کربلا ثبت نماید، همام بن سلمه قانصی،‏ از قبیله‌ی همدان بود. ‏[1] جز همین اطلاعات محدود، گزارش دیگری از این شهید را در منابع معتبر تاریخی نیافتیم.

[1]. رسان، فضیل بن زبیر، تسمیة من قتل مع الحسین ع‏، ص 156، قم، آل البیت‏ ع، چاپ دوم‏، 1406ق؛ محلی، حمید بن احمد، الحدائق الوردیة فی مناقب الأئمة الزیدیة، مصحح، محطوری، مرتضی بن زید، ج 1، ص 212، صنعا، مکتبة بدر، چاپ اول، 1423ق.