با توجه به ناصبی بودن مردم فلسطین، آیا کمک به آنها صحیح می باشد.
پرسش
با توجه به ناصبی بودن مردم فلسطین، با سند بفرمایید، آیا کمک به آنها صحیح می باشد؟
پاسخ اجمالی

پاسخ را در ضمن چند نکته بیان می کنیم:

الف. دشمنان اسلام برای تفرقه افکندن بین مسلمان ها از هر وسیله و ابزاری کمک می گیرند و تلاش می کنند تا بتوانند آنان را از هم دیگر جدا کرده تا شاید از این راه بتوانند بدون هیچ مانع و مشکلی بر آنها تسلط یافته و آنها را استعمار نمایند؛ و از جمله آن تلاش ها این است که برای تفرقه بین شیعه و سنی، شیعه را نزد اهل سنت، رافضی و کافر و آنان را نزد شیعه، ناصبی و دشمن اهل بیت معرفی کنند.

ب. ما معتقد نیستیم که هیچ ناصبی در فلسطین و یا حتی در کشور خودمان وجود ندارد، بلکه معتقدیم که شواهدی وجود دارد که اکثر قریب به اتفاق فلسطینیان را نمی توان دشمن اهل بیت به شمار آورد.

پاسخ تفصیلی

برای دست یابی به پاسخ، لازم است به دو نکته توجه شود:

1. آیا کمک کردن به غیر ایرانی و غیر شیعه درست است؟

2. آیا مردم فلسطین ناصبی و دشمن علی و اهل بیت (ع) هستند؟

در مورد نکته اول به نمایه های کمک ایران به کشورهای اسلامی شماره 1033 (سایت: 3539) و کمک به کشورهای بحران زده شماره 3426 (سایت: 5865) ، که در همین سایت موجود است می توانید مراجعه نمایید.

اما در مورد نکته دوم، نخست دیدگاه استاد مطهری را که در این رابطه بیان نموده ارائه کرده، سپس دیدگاه خود را در چند بخش بیان می کنیم.

استاد مطهری (ره) می گوید: "یک وقتی شایع بود و شاید هنوز هم در میان بعضی ها شایع است‏، یک وقتی دیدم یک کسی می‏گفت: این فلسطینی ها ناصبی هستند. ناصبی؛‏ یعنی دشمن علی (ع). ناصبی غیر از سنی است. سنی؛ یعنی کسی که‏ خلیفه بلا فصل را ابوبکر می‏داند و علی (ع) را خلیفه چهارم می‏داند و معتقد نیست که پیغمبر شخصی را بعد از خود به عنوان خلیفه نصب کرده است‏. می‏گوید پیغمبر کسی را به خلافت نصب نکرد و مردم هم ابوبکر را انتخاب‏ کردند. سنی برای امیرالمؤمنین احترام قائل است چون او را خلیفه چهارم و پیشوای چهارم می‏داند و علی را دوست دارد. ناصبی؛ یعنی کسی که علی را دشمن می‏دارد. سنی مسلمان است، ولی ناصبی کافر است، نجس است. ما با ناصبی نمی‏توانیم معامله مسلمان بکنیم. حال یک کسی می‏آید می‏گوید این‏ فلسطینی ها ناصبی هستند. آن یکی می‏گوید. این به آن می‏گوید، او هم یک‏ جای دیگر تکرار می‏کند و همین طور. اگر ناصبی باشند کافرند و در درجه‏ یهودی ها قرار می‏گیرند. هیچ فکر نمی‏کنند که این، حرفی است که یهودی ها جعل کرده‏اند. در هر جایی یک حرف جعل می‏کنند برای این که احساس هم دردی‏ نسبت به فلسطینی ها را از بین ببرند. می‏دانند مردم ایران شیعه‏اند و شیعه‏ دوستدار علی و معتقد است هر کس دشمن علی باشد کافر است، برای این که‏ احساس هم دردی را از بین ببرند، این مطلب را جعل می‏کنند. در صورتی که‏ ما یکی از سال هایی که مکه رفته بودیم، فلسطینی ها را زیاد می‏دیدیم، یکی‏ از آنها آمد به من گفت: فلان مسئله از مسائل حج حکمش چیست؟ بعد گفت‏ من شیعه هستم، این رفقایم سنی‏اند. معلوم شد داخل اینها شیعه هم وجود دارد. بعد خودشان می‏گفتند بین ما شیعه و سنی هست. شیعه هم زیاد داریم‏. همین لیلا خالد   معروف، شیعه است. در چندین نطق و سخنرانی خودش‏ در مصر گفته من شیعه‏ام، ولی دشمن یهودی یک عده مزدوری را که دارد، مأمور می‏کند و می‏گوید: شما پخش کنید که اینها ناصبی‏اند. قرآن دستور داده در این موارد اگر چنین نسبت هایی نسبت به افرادی که جزو شما هستند و مثل شما شهادتین می‏گویند، شنیدید وظیفه‏تان چیست." [1]

در راستای این سخن و موارد مشابه آن، بیان چند نکته لازم به نظر می رسد.

الف. دشمنان اسلام برای تفرقه افکندن بین مسلمان ها از هر وسیله و ابزاری کمک می گیرند و تلاش می کنند تا بتوانند آنان را از هم دیگر جدا کرده تا شاید از این راه بتوانند بدون هیچ مانع و مشکلی بر آنها تسلط یافته و آنها را استعمار نمایند؛ و از جمله آن تلاش ها این است که شیعه را نزد اهل سنت، رافضی و کافر و آنان را نزد شیعه، ناصبی و دشمن اهل بیت معرفی کنند.

ب. ما معتقد نیستیم که هیچ ناصبی در فلسطین و یا حتی در کشور خودمان وجود ندارد، بلکه معتقدیم که شواهدی وجود دارد که اکثر قریب به اتفاق فلسطینیان را نمی توان دشمن اهل بیت به شمار آورد که برخی از آنها عبارتند از:

1. مسجدی به نام "الامام علی بن ابی طالب"، واقع در نابلس.

2. مسجد فاطمه الزهرا، واقع در جنوب طولکرم.

3. مسجد "الحسین بن علی" واقع در غزه و نیز در الخلیل !

و ... .

حال اگر یکی از فلسطینیان دیدگاه یا رفتاری از خود نشان داد که نشانگر ناصبی بودن و یا عنادش با شیعه بود، آیا منطقی است که چنین تفکری را به تمامشان سرایت داده و از مظلومیت آنان در برابر دشمن مشترک صهیونیست حمایت نکنیم؟

برای اطلاع بیشتر در این رابطه به مقاله  "دروغ بزرگ"   مراجعه نمایید.

[1]   شهید مطهری،آشنایی باقرآن، جلد ۴ ، پاورقی صفحه ۳۲. این گفتار را که شهید مطهری در ضمن تفسیر سوره نور درمسجد الجواد بر زبان آورده اند.