آیا همفکر بودن در مسائل سیاسی برای ازدواج ضروری است، و اگر نباشد امکان دارد که فرد با همسرش در طول زندگی به مشکل بخورد؟
پرسش
آیا همفکر بودن در مسائل سیاسی (پایبندی به مسئله ولی فقیه و نظام جمهوری اسلامی) برای ازدواج ضروری است، و اگر نباشد امکان دارد که فرد با همسرش در طول زندگی به مشکل بخورد؟
پاسخ اجمالی

همان گونه که می دانید، در زمینه انتخاب همسر، بدون تردید «کفویت» یکی از معیارهای اصلی اسلام است؛ یعنی همطراز و همسنگ و همسان بودن زن و شوهر. این همطراز بودن گستره و دامنه وسیعی دارد که یکی از آنها همفکر بودن در مسائل سیاسی است. این مسئله اگر چه در گذشته های دور، به ویژه صدر اسلام چندان مورد توجه نبود، اما امروزه با توجه به سطح آگاهی مردم نسبت به مسائل سیاسی، و به دلیل عجین شدن مباحث سیاسی – اجتماعی با زندگی مردم، اگر زن و شوهر از نظر فکری (سیاسی) با هم تفاهم داشته باشند، با آرامش بیشتری در کنار هم زندگی می کنند، و اگر در این مسئله دارای اختلاف باشند، ممکن است، این گونه مسائل به بخش های دیگر زندگی سرایت کند و زندگی خانوادگی را دچار مشکل و بحران کند. به ویژه اگر در جامعه ای مسائل سیاسی به مسائل اعتقادی گره خورده باشد. البته اختلافات سیاسی در میان افراد تحصیل کرده و معقول -با توجه به اشتراکات دیگر زن و مرد- ممکن است تأثیر چندانی در روند زندگی خانوادگیشان نداشته باشد.

این پرسش پاسخ تفصیلی ندارد.

نمایه های مرتبط:

معیارهای اصلی و فرعی در انتخاب همسر، 12237 (سایت: 14102) .

انتخاب همسر، 2102 (سایت: 2167) .

شرایط ازدواج موفق، 2776 (سایت: 3027) .

فلسفه ازدواج در اسلام، 1300 (سایت: 1283) .

تشبیه زن زیبا به گیاه مزبله، 12275 (سایت: 12005) .