کد سایت fa2409 کد بایگانی 2295 نمایه در آمد نواختن موسیقی در مجالس عروسی
طبقه بندی موضوعی Laws and Jurisprudence|گوناگون
گروه بندی اصطلاحات اصطلاحات فقهی - اصولی
خلاصه پرسش
حکم شرعی نواختن ارگ در مجالس عروسی و در آمد آن چیست؟
پرسش
با عرض سلام حکم شرعی زدن ارگ در مجالس عروسی و درامدی که از این راه است چیست
پاسخ اجمالی

ارگ چون از آلات موسییقی است و با این آلات، اگر موسیقی لهوی و مطرب که مناسب با مجالس لهو و لعب   است، نواخته شود، حرام است.

1. حضرت آیت الله خامنه ای (حفظه الله تعالی) فرموده اند:

استفاده از آلات موسیقی برای نواختن موسیقی لهوی و مطرب جایز نیست[1].

2. حضرت آیت الله سیستانی (حفظه الله تعالی): غنا حرام است و منظور از آن سخن باطلی است که با آوازی خوانده می شود که مناسب مجالس لهو و لعب باشد.

موسیقی یعنی نواختن آلات مخصوص موزیک نیز اگر به نحوی باشد که مناسب مجالس لهو و لعب است حرام است و غیر آن حرام نیست؛ و اجرت گرفتن بر نواختن موسیقی حرام نیز حرام است و ملک گیرنده نمی شود.[2]

نظر سایر مراجع تقلید در این مسأله به همین صورت است.

[1] اجوبة الاستفتائات، ج 2، موسیقی و غنا، سؤال 48، چاپ اول، 1380 هـ .ش، انتشارات بین المللی الهدی.

[2]توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج‏2، ص: 216،مسأله 2039