کد سایت fa30833 کد بایگانی 36839 نمایه واسطه‌ی بین امور فطری و اثبات خداوند در خارج
طبقه بندی موضوعی اثبات وجود خدای تعالی
اصطلاحات فطرت ، فاطر
گروه بندی اصطلاحات سرفصل‌های قرآنی
خلاصه پرسش
واسطه‌ی بین امور فطری و اثبات خداوند در خارج چیست؟
پرسش
واسطه‌ی بین امور فطری و اثبات خداوند در خارج چیست؟
پاسخ اجمالی
در نظر اندیشمندان الهی یکی از راه‌های اثبات وجود خداوند، برهان فطرت است. معنای برهان فطرت این است که شناخت خدا و گرایش به او در سرشت و جان انسان نهفته است، و نیاز به دلیل ندارد.
به بیان دیگر، مفهوم و محتوای دلیل فطرت این است که وجود خداوند برای انسان به علم حضوری و شهودی معلوم است. بنابر این برهان فطرت برای اثبات خداوند نیاز به واسطه ندارد.
برای اطلاع بیشتر رجوع شود به پاسخ‌های: 98(امکان شناخت خدا) و 1041(فطرت و شناخت خدا).