کد سایت fa34981 کد بایگانی 42330 نمایه استفاده از گوشت حیوانی که از اجزای خوک می‌خورد
طبقه بندی موضوعی چهارپایان|بیشتر بدانیم
خلاصه پرسش
در کشورهای اروپایی برای تهیه خوراک دام و طیور از زائدات خوک استفاده می‌شود، استفاده از گوشت این نوع دام چه حکمی دارد؟
پرسش
در کشورهای اروپایی برای تهیه خوراک دام و طیور از زائدات خوک استفاده می‌شود، آیا این عمل موجب حرام شدن گوشت آنان می‌شود؟ لطفاً علاوه بر پاسخ فقهی، دلیل قانع کننده برای علت آن بیان بفرمایید.
پاسخ اجمالی
ما در دین چنین حکمی نداریم که باید حیوان حلال گوشت همه خوراک او نیز حلال و پاک باشد(جز در مورد استثنایی مدفوع). پس در فرض سؤال، استفاده از گوشت آن دام اشکالی ندارد. زیرا هنگامی که آن گوشت‌ها جزو بدن آن حیوان شود تغییر ماهیت داده و پاک است همان گونه که آب نجس را پای درخت می‌ریزند و تبدیل به میوه آب‌دار می‌شود.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
حیوان حلال گوشت با خوردن اینگونه خوراک‌ها نجس و حرام نمی‌شوند؛ و خوردن گوشت آنها اشکال ندارد.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
اشکالی ندارد. هنگامی که آن گوشت‌ها جزء بدن آن حیوان شود تغییر ماهیت داده و پاک است همان گونه که آب نجس را پای درخت می‌ریزند و تبدیل به میوه آبدار می‌شود.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
حلال است به دلیل این که گوشتِ حیوان حلال گوشت است و ما در دین چنین حکمی نداریم که باید حیوان حلال گوشت همه خوراک او حلال باشد.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
حیواناتی که حلال گوشت می‌باشند به جهت عناوین ثانویه حرام گوشت می‌شوند از قبیل وطی و خوردن عذره انسانی و یا شیر خوک، ولی خوردن گوشت خوک موجب حرمت نیست.

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.