آیا ژل موی سر برای وضو اشکالی دارد؟
پرسش
آیا استفاده از ژل موی سر برای وضو اشکالی دارد؟ آیا فرقی می کند که به کف سر هم برسد یا نه ؟
پاسخ اجمالی

شرط وضوی صحیح آن است که آب به اعضای وضو برسد. یکی از اعضای وضو سر انسان است که باید با رطوبتی که از آب وضو در کف دست باقی مانده است مسح شود. اما همیشه "لازم نیست مسح سر بر پوست آن باشد بلکه بر موى جلوى سر هم صحیح است. ولى کسى که موى جلوى سر او به اندازه‏اى بلند است که اگر مثلًا شانه کند به صورتش مى‏ریزد ، یا به جاهاى دیگر سر مى‏رسد ، باید بیخ موها را مسح کند (یا فرق سر را باز کرده پوست سر را مسح نماید) و اگر موهایى را که به صورت مى‏ریزد یا به جاهاى دیگر سر مى‏رسد جلوى سر جمع کند و بر آنها مسح نماید، یا بر موى جاهاى دیگر سر، که جلوى آن آمده مسح کند باطل است." [1]

از سوی دیگر کسی که می خواهد وضو بگیرد باید هر چیزى را که مانع رسیدن آب به اعضای وضو است، برطرف کند. بنا براین کسانی که مسح بر روی موی سر برای وضویشان کفایت می کند باید دقت کنند که مانعی در رسیدن آب به موی آنان نباشد و اگر ژلی که به سر یا موهای خود زده اند مانع رسیدن آب به موها باشد باید آنرا بر طرف کنند و یا پوست سر را مسح کنند.

[1] توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج‏1، ص:157، مسأله 251.