اگر هنگام عقد دختر باکره، پدر راضی بوده، ولی پدربزرگش ناراضی باشد یا بالعکس،حکم این عقد چیست؟
پرسش
با سلام می خواستم بپرسم اگر موقع عقد دختر باکره پدر رضایت داشته باشد ولی جدش ناراضی باشد یا بالعکس پدر ناراضی باشد ولی جدش راضی باشد هر دو هم حضور داشته باشند حکم این عقد چیست؟
پاسخ اجمالی
در مقام تعارض اذن پدر و جد پدری رضایت آن که موافق است مقدم است، لذا در هر دو فرض، عقد صحیح است.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
در فرض سؤال عقد صحیح است.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
در مقام تعارض اذن پدر و جد پدری رضایت آن که موافق است مقدم است.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
رضایت یکی از آنها کفایت می‌کند.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
اجازه پدر نافذ است.
حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):
رضایت یکی از آنها برای صحت عقد کافیست.  لینک به سایت استفتائات

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، مکارم شیرازی،  نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.