نایب در نماز و روزه استیجاری، باید طبق نظر مرجع خودش عمل کند یا مرجع کسی که برای او اجیر شده است؟
پرسش
در نماز و روزه استیجاری، در مسایلی که بین علما اختلاف نظر است، باید به نظرات و فتاوای مستأجر عمل شود یا شخص اجیر شده؟
پاسخ اجمالی
شخص اجیر و نائب، در مسائل نماز [و آنچه برای آن نائب شده] باید به وظیفۀ خود عمل کند، اگر چه با وظیفۀ میت مخالف باشد، مثلاً اگر از کسى تقلید مى‌کند که رأیش با رأى مجتهدى که میت از او تقلید مى‌کرده در بعضى مسائل نماز مخالف است، باید به رأى مجتهد خودش عمل کند.
البته اگر با اجیر شرط کنند که عمل را به طرز مخصوصى به جا آورد، باید همان طور به جا آورد، بلى اگر شرط کنند به صورتی به جا آورد که آن صورت در نظر اجیر یا مجتهدى که از او تقلید مى‌کند باطل است، احتیاط واجب آن است که براى آن اجیر نشود.[1]

[1].  امام خمینى، سید روح اللّٰه، نجاة العباد، ص 128، م 10، مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینى قدس سره، تهران، اول، 1422 ه‍ ق.