آیا با وجود فقیر، می‌توان زکات فطره را جهت سایر موارد پرداخت کرد؟
پرسش
آیا با وجود فقیر در منطقه‌ای که زندگی می‌کنیم، می‌توان زکات فطره را به مسجد یا سایر موارد پرداخت کرد؟
پاسخ اجمالی
فطریه را می‌توان در یکی از هشت موردی که در بحث زکات مال بیان می‌شود مصرف نمود (که جهت اطلاع از آن می‌توانید به نمایه 6221 (موارد مصرف زکات) مراجعه نمایید)، ولى احتیاط مستحبّ[1] آن است که فقط به فقراى شیعه پرداخت شود.[2]

[1]. آیات عظام  گلپایگانى، صافى، سیستانى و مکارم: (بنا بر احتیاط واجب باید فقط به فقرای شیعه پرداخت کرد)؛ آیات عظام  گلپایگانى و صافى: (اگر در شهر خودش فقیر شیعه نباشد به فقرای شهر دیگری پرداخت کند)؛ آیت الله سیستانی: (چنان‌چه در شهر از فقراى شیعه کسى نباشد، می‌توان آن‌را به فقراى دیگر مسلمانان بدهد، ولى در هر صورت نباید به ناصبى بدهد).
[2]. امام خمینی، توضیح المسائل (محشّی)، گردآورنده: بنی‌هاشمی خمینی، سید محمدحسین، ج ‌2، ص 176 - 177، م 2014، قم، دفتر انتشارات اسلامی، چاپ هشتم، 1424ق.