اگر اشتباهاً مدت زیادی تشهد دوم نماز بجا آورده نشده باشد، حکم این نمازها چیست؟
پرسش
با عرض سلام؛ خانمی بیش از 50 سال است تشهد دوم را بجا نمی‌آورده. حالا حکم نمازهای گذشته ایشان چیست؟
پاسخ اجمالی
اگر در این مدت اعتقادش این بوده که نمازهایش را صحیح می خوانده و در فراگیری احکام شرعی کوتاهی نکرده ، نمازهای گذشته صحیح است.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
نمازهای قبلی که با اعتقاد به صحّت به صورت مذکور خوانده صحیح است.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
در صورتی که در یادگیری مسأله کوتاهی کرده باشد باید تدریجاً نمازها را قضا کند.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
اگر جاهل قاصر بوده نماز صحیح است.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
بنابر احتیاط واجب باید نمازها را قضا کند.

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، مکارم شیرازی،نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.