کد سایت fa62918 کد بایگانی 77304 نمایه پیش‌بینی امام علی(ع) از امکان تولید نور و آتش از آب
طبقه بندی موضوعی حدیث|درایه الحدیث
اصطلاحات نار (آتش)
گروه بندی اصطلاحات سرفصل‌های قرآنی
خلاصه پرسش
آیا امام علی(ع) فرمود که می‌توانم برایتان از آب، نور و آتش تولید ‌کنم؟!
پرسش
آیا امام علی(ع) با اشاره به آب فرمود: اگر می‌گذاشتید از آن برای شما نور می‌گرفتم؟!
پاسخ اجمالی

در برخی کتاب‌های نگاشته شده در عصر معاصر، اعلام شده که مشهور است «روزی امام علی(ع) در کنار رودخانه فرات نشسته بود و به دست ایشان چوبی بود و با آن به آب زد و فرمود: اگر می‌خواستم برای شما از این آب نور و آتش(گرما) تولید می‌کردم».[1]

این کتاب، مستند و منبعی برای این سخن منتسب به امیرالمؤمنین(ع) اعلام نکرده است و با جست‌وجویی که در منابع قابل استناد داشتیم نیز آن‌را نیافتیم. [2] به هر حال محتوای این روایت با واقعیات دنیای مادی منافاتی نداشته[3] و امروزه به روش‌های متعددی از آب می‌توان برای تولید برق و نور و حرارت کمک گرفت:

1. با مهار آب در پشت سدها و استفاده از آن برای حرکت دادن توربین‌های مخصوص،

2. با تبدیل آب به بخار برای حرکت توربین‌های مخصوص،

3. کمک گرفتن از جزر و مد دریا و حرکت توربین‌ها مخصوص،

[1]. باقر شریف قرشى، موسوعة الإمام أمیر المؤمنین على بن أبى طالب ع‏، ج 7، ص 36، بی‌جا، مؤسسة الکوثر، چاپ اول، 1423ق‏. «عنه(ع) - حیث کان جالساً على نهر الفرات و بیده قضیب، فضرب به على صفحة الماء و قال: لو شئت لجعلت لکم من الماء نوراً و ناراً».

[2]. در صورت یافتن منبعی قابل استناد، این پاسخ ویرایش خواهد شد.

[3]. «ماده ی اوّلیه جهان»، 272؛ «آفرینش حیوان»، 39797؛ «دعا و تأثیر آن بر آب»، 2002؛ «قرآن و علوم جدید»، 1914.