آیا در هنگام شستن لباس نجس، فشار دادن آن واجب است؟
پرسش
آیا فشردن لباس نجس در ظرفی که به آب کر متصل است، لازم است؟
پاسخ اجمالی

اگر چیز نجس را - بعد از برطرف کردن عین نجاست – یک مرتبه در آب کر یا جارى فرو برند [و یا یا آب لوله‌کشی بشویند] که آب به تمام جاهاى نجس آن برسد پاک مى‏شود و درباره لزوم فشاردادن در فرش و لباس و مانند اینها، مراجع تقلید نظرات مختلفی دارند:
1. عده‌ای می‌گویند: در فرش و لباس، باید طورى آن‌را فشار یا حرکت داد که آب داخل آن خارج شود.[1]
2. گروهی از فقها  فشار دادن آن‌را بنابر احتیاط واجب، لازم دانسته‌اند.[2]
3. گروهی نیز، این فشار دادن را لازم ندانسته‌اند.[3]
پاسخ حضرت آیت الله مهدی هادوی تهرانی (دامت برکاته) به این شرح است:
اگر لباس نجس در ظرف آب کر یا متصل به کر قرار گیرد و عین نجاست در آن نباشد، با قرار گرفتن آب در تمام قسمت‌های آن پاک می‌شود و نیازی به فشردن ندارد.
لینک به سایت استفتائات

[1]. آیات عظام خوئى، سبحانی، تبریزى، وحید خراسانی و مکارم شیرازی؛ امام خمینی، توضیح المسائل (محشّی)، گردآورنده: بنی‌هاشمی خمینی، سید محمدحسین، ج‏1، ص 105، م 159، دفتر انتشارات اسلامی، قم، چاپ هشتم، 1424ق؛ وحید خراسانى، حسین، توضیح المسائل، ص 33، م 160، مدرسه امام باقر (ع)، قم، نهم، 1428 ه‍ ق؛ سبحانى، جعفر، رساله توضیح المسائل، ص 133، م 128، مؤسسه امام صادق (ع)، قم، چاپ سوم، 1429 ه‍ ق.
[2]. آیات عظام امام خمینی، خامنه‌ای، بهجت، نوری همدانی و فاضل لنکرانی؛ آیت الله بهجت: (اگر با آب قلیل شسته شود، بنابر احتیاط فشار لازم است)؛ امام خمینی، توضیح المسائل (محشّی)، گردآورنده: بنی‌هاشمی خمینی، سید محمدحسین، ج‏1، ص 105، م 159؛ خامنه‌اى، سید على، أجوبة الاستفتائات، ص 15، س 71، دفتر معظم له، قم، اول، 1424 ه‍ ق.
[3]. آیات عظام اراکى، گلپایگانى، سیستانی، شبیری زنجانی، صافى گلپایگانی و هادوی تهرانی؛ امام خمینی، توضیح المسائل (محشّی)، گردآورنده: بنی‌هاشمی خمینی، سید محمدحسین، ج‏1، ص 105، م 159.