آیا آب قلیل متصل به کر حکم کر را دارد؟
پرسش
اگر تشتی را که گنجایش آب کر را ندارد زیر شیر آبی که به لوله کشی شهری وصل است بگذاریم و شیر را باز کنیم، آیا آبی که در هنگام باز بودن شیر در تشت جمع می شود حکم آب کر را دارد؟ آیا این آب پاک کننده است؟
پاسخ اجمالی

آب تشتی را که گنجایش آب کر را ندارد آب قلیل است و آب قلیلی که متصل به آب لوله کشی شهری (کر یا جاری) باشد در پاک کنندگی و نجس شدن حکم آب کر را دارد یعنی اشیاء نجس را (بعد از بر طرف شدن عین نجاست) با با یک بار شستن پاک می کند. همچنین ترشحات آن پاک است و با تماس با نجاست نجس نمی شود مگر اینکه یکی از اوصاف آن (رنگ، بو یا مزه) بواسطه نجاست تغییر نماید.[1]

[1]: کاشف الغطاء، جعفر بن خضر، کشف الغطاء عن مبهمات الشریعة الغراء (ط-الحدیثة)، ج‏2، ص: 395.