آیا پیامبر اسلام(ص) در روز عید غدیر اعلام فرمود که خداوند ما را بر تمام جهانیان برتری داد؟
پرسش
این سخن در روز غدیر از چه کسی بود: «الحمدلله الذی فضلنا علی جمیع العالمین»؟
پاسخ اجمالی
بنابر نقل برخی منابع روایی؛ این سخن از پیامبر اسلام(ص) است که ‌حضرتشان در روز غدیر و هنگام بیعت‌گرفتن، به دنبال بیعت با هر دسته و گروهی می‌فرمود: «حمد و ستایش مخصوص خداوندى است که ما را بر همه مردم برترى داد».[1]

[1]. «وَ رَسُولُ اللهِ یَقُولُ کُلَّمَا بَایَعَ قَوْمٌ الْحَمْدُ لله الَّذِی فَضَّلَنَا عَلَى جَمِیعِ الْعَالَمِین‏»؛ طبرسی، احمد بن علی، الاحتجاج علی أهل اللجاج، ج ‏1، ص 66، مشهد، نشر مرتضی، چاپ اول، 1403ق؛ ابن طاووس، علی بن موسی، الیقین فی اختصاص مولانا علی(ع) بإمرة المؤمنین، ص 361، قم، دار الکتاب، چاپ اول، 1413ق.