حکم پولی که شخص در شرط بندی مسابقات (در صورت برنده شدن) بدست می آورد چیست؟
پرسش
با سلام. توی مسابقات پیش بینی فوتبال که هر کس مبلغی پول میگذارد و در مسابقه شرکت میکند اگر برنده شود حکم این پول چیست؟
پاسخ اجمالی

پاسخ دفاتر مراجع عظام در خصوص سؤال مذکور به این شرح است:

دفتر حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی):

جایز نیست.

دفتر حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):

جایز نیست.

دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):

در صورتى که از شرکت کنندگان پولى بگیرند، و به قید قرعه از محلّ پولهاى دریافتى جوایزى به برندگان بپردازند، این کار حرام است.

دفتر حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):

گرفتن پول برای جایزه دادن در مقابل پیش بینی نتایج مسابقات اکل مال به باطل و حرام است.

پاسخ حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته) به این شرح است:

1. شرط بندی در مسابقات اسب دوانی، فیل سواری و تیراندازی با کمان جایز است.

2. شرط بندی در مسابقاتی که موجب آمادگی جنگی است، مانند تیراندازی با اسلحه های امروزی یا پرتاب نارنجک و امثال آن، جایز می باشد.

3. شرط بندی در مسابقات ورزشی که پیروزی در آن موجب اعتلای کشور اسلامی یا منفعت آن برای جامعه و یا فرد مسلم باشد، به شرط عدم تحقق فعل حرام در آن ورزش، جایز می باشد.

4. احتیاط اکتفاء به مورد دوم، یعنی مسابقاتی که موجب آمادگی جنگی است، می باشد و از آن به احتیاط نزدیک تر شرط بندی فقط در مورد اول است.

5. شرط بندی در مسابقاتی که فاقد خصوصیات مذکور در موارد اول تا سوم باشد، مانند مسابقه سگ دوانی یا بین خروس های جنگی و امثال آن حرام و باطل می باشد.

6. مراد از شرط بندی، شرط بندی بین شرکت کنندگان در مسابقه یا اعطاء جایزه از سوی شخص ثالث به آنهاست و شرط بندی بین افراد خارج در مورد نتیجه جایز نیست مطلقاً که ظاهراً سؤال اصلی ناظر به همین مورد بوده است[1].

برای آگاهی بیشتر به نمایه زیر مراجعه فرمایید:

1. شرط بندی در اسلام، سؤال شماره 3204 (سایت: 3817).

2. شرط بندی و پیش بینی مسابقات فوتبال، سؤال شماره 7613 (سایت: 7767) .