اگر مرجع تقلیدی بیهوش شود، تقلید از او جایز خواهد بود یا خیر؟
پرسش
معروف است که مقلدان یک مرجع تقلید، هنگام بیهوشی کامل مرجعشان به جهت درمان بیماری، نمی‌توانند از او تقلید کنند. آیا چنین چیزی واقعیت دارد؟! در این صورت آیا باید مرجع تقلید را تغییر داد؟
پاسخ اجمالی
بیهوش شدن مرجع تقلید موجب نمی‌شود تقلید از وی صحیح نباشد.
ضمائم:
پاسخ دفاتر مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
مجرد آنچه در سؤال آمده خللی در مسأله تقلید ایجاد نمی‌کند.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
اشکال ندارد.
حضرت آیت الله العظمی شبیری زنجانی (مد ظله العالی):
ظاهراً حکم تقلید در زمان میت بودن آن را دارد.
حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):
تقلید از مرجع تقلیدی که برای درمان بیهوش شده است، در زمان بیهوشی و بعد از آن صحیح است.
لینک به سایت استفتائات

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، شبیری زنجانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.