اگر جوان مجرّدی سرمایه‌اش بیش از هزینه حج بود، اما تصمیم به ازدواج نیز دارد. آیا او مستطیع است و باید به حج برود، یا می‌تواند سرمایه‌اش را جهت مخارج ازدواج مصرف نماید؟
پرسش
سلام علیکم؛ اگر جوانی سرمایه‌اش بیش از هزینه حج بوده و در شُرف ازدواج باشد، آیا مستطیع است و باید به حج برود، یا می‌تواند سرمایه را جهت مخارج ازدواج مصرف نماید؟
پاسخ اجمالی
مراجع تقلید در اینباره میگویند:
اگر فرد نیاز به ازدواج دارد، به طوری که در صورت تأخیر در آن، مثلاً چه بسا مبتلا به گناه شود و سرمایه او نیز جهت تأمین مخارج هر دو کار(ازدواج و سفر حج) کافی نیست، لازم است سرمایه را جهت انجام ازدواج مصرف نماید. در غیر این صورت، وی مستطیع بوده و واجب است جهت رفتن به حج اقدام نماید.[1]

[1]. ر. ک: محمودى، محمد رضا، مناسک حج (محشّٰى)، ص 42، م 57، تهران، نشر مشعر، ویرایش جدید، 1429ق.