اگر خانمی در معرض تجاوز بود و هیچ راه فراری پیدا نکرد، آیا برای حفظ عفت خود می‌تواند دست به خودکشی بزند؟
پرسش
اگر خانمی در شرایطی قرار گرفت که در معرض تجاوز بود و هیچ راه فراری از دست تجاوزگر پیدا نکرد، آیا برای حفظ خود می‌تواند دست به خود کشی بزند؟
پاسخ اجمالی
خودکشی در هیچ شرایطی جایز نیست، هر چند آبروی وی در خطر باشد.
در فرض مزبور اگر امکان داشته باشد و زن مانعی از ازدواج با مرد متجاوز نداشته باشد (یعنی همسر نداشته و در عدّه‌ی طلاق یا وفات نمی‌باشد)،  خود را – و لو به طور موقت – برای مرد مزبور عقد شرعی نماید تا خود عمل حرام نباشد.
البته اگر چنین مانعی بود، یا به هر دلیل عقد شرعی منعقد نشد و زن در اثر اجبار وادار به این عمل(زنا) شد و به آن راضی نگردید، این عمل برای وی حرام نیست، هر چند برای طرف مقابل حرام است و او مستحق اجرای حدود الهی است.
ضمائم:
پاسخ دفاتر مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
دفتر حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی):
در هر حال خودکشی جایز نیست.
دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
این کار جایز نیست.
دفتر حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
خودکشی در هیچ شرایطی جایز نیست و در زندگی باید زن هوشیار باشد تا در شرایطی قرار نگیرد که امکان تعرض به او پیش آید.
پاسخ حضرت آیت الله مهدی هادوی تهرانی (دامت برکاته) به این شرح است:
کشتن خود جایز نیست، هر چند آبروی وی در خطر باشد.
در فرض مزبور اگر خانم مانعی از ازدواج با مرد متجاوز ندارد – یعنی همسر ندارد و در عدّه ی طلاق یا وفات نمی باشد – خود را برای مرد مزبور عقد شرعی – ولو موقت – نماید تا ذات عمل حرام نباشد. البته اگر چنین مانعی بود یا به هر دلیل عقد شرعی منعقد نشد و زن در اثر اجبار یا اکراه وادار به این عمل شد و به آن راضی نگردید، این عمل برای وی حرام نمی باشد، هر چند برای طرف مقابل حرام است و او مستحق اجرای حدود الهی است.
لینک به سایت استفتائات

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، صافی گلپایگانی، مکارم شیرازی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.