براساس نظر قرآن کریم، وضعیت کوه‌ها در قیامت چگونه است؟
پرسش
گزارشی از وضع کوه‌‌ها در روز قیامت براساس آیات مبارکه قرآن؟
پاسخ اجمالی
قرآن کریم وضعیت کوه‌ها را در قیامت این‌گونه توصیف می‌کند:
۱. «وَ یَوْمَ نُسَیِّرُ الْجِبالَ وَ تَرَى الْأَرْضَ بارِزَةً وَ حَشَرْناهُمْ فَلَمْ نُغادِرْ مِنْهُمْ أَحَداً»؛[1] و روزى را به یاد آور که کوه‌‏ها را به حرکت درآوریم و زمین را آشکار (و مسطح) مى‌‏بینى و همه آنان [انسان‌ها] را برمى‏‌انگیزیم، و احدى از ایشان را فروگذار نخواهیم کرد.
۲. «وَ تَسیرُ الْجِبالُ سَیْراً»؛[2] و کوه‌‏ها از جا کنده و متحرّک مى‌‏شوند.
۳. «وَ بُسَّتِ الْجِبالُ بَسًّا»؛[3] و کوه‏‌ها در هم کوبیده مى‏‌شود.
۴. «وَ حُمِلَتِ الْأَرْضُ وَ الْجِبالُ فَدُکَّتا دَکَّةً واحِدَةً»؛[4] و زمین و کوه‏‌ها از جا برداشته شوند و یک‌باره در هم کوبیده و متلاشى گردند.
۵. «وَ تَکُونُ الْجِبالُ کَالْعِهْنِ»؛[5] و کوه‌‏ها مانند پشم رنگین متلاشى خواهد بود.
۶. «یَوْمَ تَرْجُفُ الْأَرْضُ وَ الْجِبالُ وَ کانَتِ الْجِبالُ کَثیباً مَهیلاً»؛[6] در آن‌روز که زمین و کوه‌‏ها سخت به لرزه درمى‌‏آید، و کوه‌‏ها (چنان درهم کوبیده مى‌‏شود که) به شکل توده‌‏هایى از شن نرم درمى‌‏آید!
۷. «وَ إِذَا الْجِبالُ نُسِفَتْ»؛[7] و در آن زمان که کوه‌‏ها از جا کنده شوند.
۸. «وَ سُیِّرَتِ الْجِبالُ فَکانَتْ سَراباً»؛[8] و کوه‌‏ها به حرکت درمى‌‏آید و به صورت سرابى مى‏‌شود.
۹. «وَ إِذَا الْجِبالُ سُیِّرَتْ»؛[9] و در آن هنگام که کوه‌‏ها به حرکت درآیند.
۱۰. «وَ تَکُونُ الْجِبالُ کَالْعِهْنِ الْمَنْفُوش»؛[10] و کوه‏‌ها مانند پشم رنگین حلّاجى ‏شده مى‌‏گردد.

[1]. کهف، ۴۷.
[2]. طور، ۱۰.
[3]. واقعه، ۵.
[4]. حاقه، ۱۴.
[5]. معارج، ۹.
[6]. مزمل، ۱۴.
[7]. مرسلات، ۱۰.
[8]. نبأ، ۲۰.
[9]. تکویر، ۳.
[10]. قارعه، ۵.