اموال شخصی پیامبر اکرم(ص)؛ مانند انگشتر و... به چه کسی رسید؟
پرسش
انگشتر پیامبر اکرم(ص) که بر آن «لا اله الا الله محمد رسول الله» حک شده بود و با آن نامه‌ها را مهر می‌کردند پس از مرگ ایشان، چه شد؟ آیا مانند رسم زمامداران و پادشاهان به جانشین خود دادند؟
پاسخ اجمالی
استفاده از انگشتر، یکی از سنت‌های پیامبر اسلام(ص) است و آن‌حضرت دارای انگشترهایی با نقش‌های متعدد بودند.[1]
در مورد سرنوشت  انگشتری که حضرتشان نامه‌ها را با آن مهر می‌کردند، باید گفت؛ با توجه به روایاتی[2] که در مورد دیگر اموال آن‌حضرت[3] بیان شده است، می‌توان به این نتیجه رسید که برخی اموال ویژه پیامبر اسلام(ص) در دست امام معصوم هر عصر قرار داشته و دارد.[4] در این‌جا به برخی از این روایات اشاره می‌شود:
الف) امام صادق(ع) در رد سخن افرادی مثل عبدالله بن حسن که ادعا می‌کرد شمشیر پیامبر(ص) در دست او است، می‌فرماید: «اموالی از پیامبر(ص) و دیگر پیامبران الهی که نشانه امامت است، در دست من است که عبارت‌اند از:
1. شمشیر، زره‌، پرچم پیامبر به نام مغلبه.
2. الواح موسى و عصاى او و طشتى که حضرت موسی(ع) با آن قربانى می‌کرد.
3. انگشتر سلیمان بن داوود».[5]
ب) امام صادق(ع) در حدیث دیگری می‌فرماید: «در میان ترکه رسول خدا(ص)؛ شمشیر، زره، نیزه، زین و استر ارزش‌مندی وجود داشت که همه به امام علی(ع) به ارث رسید».[6]
ج). امام رضا(ع) در مورد شمشیر پیامبر(ص) فرمود: «این سلاح در میان ما مانند تابوت در بنی‌اسرائیل است که هر کجا سلاح باشد، فرمانروایى همان‌جا است».[7]

[2]. ر. ک: کلینى، محمد بن یعقوب‏، کافی، ج 1، ص 231 – 238، تهران، دار الکتب الإسلامیة، چاپ چهارم، 1407ق‏.
[4]. کافی، ج ‏1، ص 235.
[5]. همان، ص 232 - 233.
[6]. همان، ص 234.
[7]. حمیرى، عبدالله بن جعفر، قرب الإسناد، ص 364، قم، مؤسسة آل البیت(ع)‏، چاپ اول، 1413ق‏.