آیا زنده بودن حضرت عیسی(ع) دلیل بر برتری حضرتشان بر همه‌ی پیامبران و برگزیدگان است؟
پرسش
برخی این شبهه را مطرح می‌کنند که اگر خداوند پیامبر(ص) و اهل‌بیت(ع) را دوست می‌داشت از کشته شدن یا مردن آنها جلوگیری می‌کرد! در حالی‌که فقط عیسی(ع) را زنده نگه داشته است. آیا زنده بودن حضرت عیسی(ع) دلیل بر برتری ایشان بر همه‌ی انبیا و اولیا نیست؟
پاسخ اجمالی
همان‌گونه که از پرسش بر می‌آید این شبهه باید از سوی مسیحیان و یا به نفع آنها مطرح شده باشد؛ در حالی‌که مسیحیان از این شبهه نمی‌توانند بهره گیرند؛ زیرا آنان اعتقادی به زنده بودن حضرت مسیح(ع) ندارند، بلکه معتقدند که حضرتش به صلیب کشیده شد. بنابراین از نگاه آنها عیسی(ع) زنده نیست تا زنده بودنش دلیل بر برتری او باشد؛ و به ‌اصطلاح منطقی «سالبه به انتفای موضوع» است.
اما مسلمانان هر چند اعتقاد به زنده بودن حضرت عیسی(ع) دارند،[1] ولی زنده بودن آن‌حضرت در نظر مسلمانان دلیل بر برتری حضرتشان بر تمام پیامبران و پیشوایان نیست؛ زیرا مسلمانان معتقدند که همزمان با حضرت مسیح(ع)، امام مهدی(عج)[2] نیز زنده است، و روزی ظهور خواهد کرد و حضرت عیسی(ع) نیز همسنگر او خواهد شد و در پشت سرش نماز خواهد خواند.[3] علاوه بر این از نظر مسلمانان حضرت خضر(ع) نیز زنده است، و عمر وی بیش از حضرت مسیح(ع) است.[4] بنابراین زنده بودن و داشتن عمر طولانی دلیل بر برتری نخواهد بود.

[1]. ر. ک: 1643و  6595
[2]. ر. ک: 1369 و 534
[3]. ر. ک: 5897
[4]. ر. ک: 5902 و 53070.