منبع این حدیث کجاست؟ «به سخن توجه کن نه به سخنران». آیا در قرآن هم شبیه این مضمون وجود دارد؟
پرسش
منبع این حدیث امام علی (ع) را می خواستم: به سخن توجه کن نه به سخنران. آیا در قرآن هم شبیه این مضمون وجود دارد؟
پاسخ اجمالی

حدیث مورد سؤال در کتاب های غرر الحکم و فرج المهموم آمده است.[1] شبیه به این سخن امام علی (ع) در آیات قرآن نیز وجود دارد؛ نظیر: "... فَبَشِّرْ عِبادِ، الَّذینَ یَسْتَمِعُونَ الْقَوْلَ فَیَتَّبِعُونَ أَحْسَنَهُ أُولئِکَ الَّذینَ هَداهُمُ اللَّهُ وَ أُولئِکَ هُمْ أُولُوا الْأَلْباب‏"؛[2] پس بندگان مرا بشارت ده، آن کسانى که به سخن گوش مى‏دهند و از بهترین آن پیروى مى‏کنند، ایشانند کسانى که خدا هدایتشان کرده و اینان خردمندانند.

[1] آمدی، عبد الواحد، غرر الحکم و درر الکلم، ص 58 و 438، انتشارات دفتر تبلیغات اسلامی، قم، 1366ش؛ سید بن طاوس، فرج المهموم، ص 219، 220، دارالذخائر، قم.

[2] زمر، 17- 18.

این سؤال، پاسخ تفصیلی ندارد.