کد سایت fa29339 کد بایگانی 35445 نمایه قرائت أعوذ بالله و بسم الله قبل از آیت الکرسی در نماز
طبقه بندی موضوعی قرائت
اصطلاحات آیة الکرسی
گروه بندی اصطلاحات سرفصل‌های قرآنی
خلاصه پرسش
آیا خواندن آیت الکرسی در نماز جایز است، آیا گفتن «بسم الله..» یا «اعوذ بالله..» قبل از آن اشکال دارد؟
پرسش
در نماز اگر بخواهیم آیه الکرسی یا آیاتی را که در آغاز قرآن نیست که با «بسم الله الرّحمن الرّحیم»، شروع شود بخوانیم آیا می‌توانیم به‌جای آن فقط در آغاز «اعوذ بالله من الشیطان الرجیم» بگوئیم؟ مستحب است ... واجب است ... یا مباح؟
پاسخ اجمالی

در نماز واجب، پس از حمد باید سوره‌ای کامل قرائت شود؛ پس خواندن آیت‌الکرسی کافی نیست،[1] ولی اگر آیت‌الکرسی در نماز مستحبی خوانده شود، گفتن «بسم الله..» یا «اعوذ بالله..» قبل از آن، به نیت رجا و رسیدن به ثواب اشکالی ندارد.

ضمائم:

پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[2]

حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):

اگر به قصد ذکر مطلق و دعا باشد، اشکالی ندارد.

حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):

بهتر است گفته نشود، البته این در نماز مستحبی است و اما در نماز واجب به احتیاط واجب باید یک سوره کامل بخوانید.

حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):

گفتن بسم الله قبل از آیة الکرسی اشکالی ندارد.

[1]. ر. ک: نمایه 10932 (خواندن سوره کامل در نماز).

[2]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، مکارم شیرازی،(مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.