آیا نزدیکی کردن از پشت اشکالی دارد؟
پرسش
آیا نزدیکی کردن از پشت برای زن و شوهر اشکالی دارد؟
پاسخ اجمالی

از آن‌جا که مراجع تقلید در این مسئله اختلاف نظر دارند، شما باید طبق فتوای مرجع تقلید خود عمل نمایید.

برای اطلاع بیشتر شما نظرات عده‌ای از مراجع را در خصوص این مسئله بیان می‌کنیم:

  1. برخی از مراجع[1] قائل به کراهت شدیده هستند.[2]
  2. برخی می‌گویند[3]: به احتیاط واجب جایز نیست.
  3. بعضی معتقدند:[4] اگر زن راضی باشد کراهت شدید دارد، و اگر راضی نباشد، بنابر احتیاط واجب جایز نیست.[5]

برای آگاهی از ضررهای جسمی آن باید به علم پزشکی مراجعه کرد.[6]

[1]. حضرات آیات عظام، امام خمینی، اراکی، گلپایگانی(ره)، خامنه‌ای، صافی، مکارم و شبیری زنجانی.

[2]. ر. ک: امام خمینی، تحریر الوسیله، ج 2، ص241، کتاب النکاح مسئله 11؛ همو، نجاة العباد، احکام حیض، ص 35.

[3]. حضرات آیات عظام، خوئی، تبریزی و بهجت(ره).

[4]. حضرات آیات عظام، فاضل لنکرانی(ره) و سیستانی.

[5]. توضیح المسائل مراجع، ج1، ص 260، مسئله‌ 450، ص260؛ حسینی، سید مجتبی، رساله‌ی دانشجویی، پرسش 389، ص243.

[6]. برای آگاهی بیشتر، ر. ک: «التذاذات جنسی و حدود آن»، 551؛ «حدود التذاذات جنسی»، 2508.