فطریه ام را برای کسی در شهرستان کنار گذاشتم، آیا عین پول کنار گذاشته شده باید داده شود
پرسش
فطریه ام را برای کسی در شهرستان کنار گذاشتم، آیا عین پول کنار گذاشته شده باید داده شود؟ در صورتی که از طریق حساب الکترونیک می توانم برایش ارسال کنم و عین پول را برای خودم بگذارم.
پاسخ اجمالی

چنانچه مبلغ مزبور را به نیت فطره کنار گذاشته اید، نمی توانید آن را با مال دیگری عوض نمایید بلکه باید همان را برای فطره پرداخت نمایید، یا به حساب ایشان واریز نمایید.

البته بعضی از اندیشمندان اسلامی، [1] نسبت به این موضوع، پرداخت الکترونیکیِ بانکی را نیز جایز می دانند.

ضمائم:

پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است: [2]

حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی):

در فرض سؤال باید عین پول کنار گذاشته را بپردازید.

حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):

به احتیاط واجب جایز نیست [و باید عین پول کنار گذاشته را بپردازید].

حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):

چنانچه مبلغ مزبور را به نیت فطره کنار گذاشته اید، نمی توانید آن را با مال دیگری عوض نمایید بلکه باید همان را برای فطره پرداخت نمایید، یا به حساب ایشان واریز نمایید.

حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):

فطریه ای که کنار گذاشته باید عین آن به فقیر پرداخت شود و تبدیل آن جایز نیست.

حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):

از این طریق [حساب الکترونیک] می توانید فطریه خود را پرداخت کنید. لینک به سایت استفتائات

[1] . آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته).

[2] . استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه ای، سیستانی، مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی  (مد ظلهم العالی)، توسط سایت اسلام کوئست.