هنگام ظهور امام مهدی(ع)، اولین همراه ایشان چه کسی است؟
پرسش
وقتی امام زمان(ع) ظهور می‌کند، اولین همراه ایشان چه کسی است؟
پاسخ اجمالی

برخی روایات حاکی از آن است که حضرت خضر(ع) همدم امام مهدی(عج) در زمان غیبت است:

از امام رضا(ع) نقل شده است: «... خضر(ع) همه ساله در موسم حجّ حاضر می‌شود، همه مناسک را به جا می‌آورد و در بیابان عرفه وقوف می‌کند و بر دعاى مؤمنان آمین می‌گوید، و خداوند به واسطه او تنهایى قائم ما را در دوران غیبتش به انس تبدیل می‌کند و غربت و تنهائیش را با هم‌نشینی با او برطرف می‌سازد».[1]

با توجه به این روایت، شاید بتوان حدس زد که در زمان ظهور نیز اولین همراه ایشان جناب خضر(ع) باشد و نیز ممکن است با قرائن و شواهد دیگر، حدسیات دیگری داشت. با این وجود، بعید است بتوان با قطعیت چیزی در این زمینه ابراز کرد.[2]

[1]. شیخ صدوق، کمال الدین و تمام النعمة، محقق، مصحح، غفاری، علی اکبر، ج 2، ص 390 – 391، تهران، دار الکتب الاسلامیة، چاپ دوم، 1395ق.

[2]. «313 یار امام مهدی(ع)»، 46591؛ «سلمان فارسی و ابوذر از یاران امام زمان(عج) هنگام رجعت»، 31814؛ «خصوصیات و ویژگی‌های یاران امام زمان(عج)»، 95294؛ «قدرت یک نفر از یاران امام زمان(عج) به اندازه چهل نفر»، 103092.