سند این که شمر سر امام حسین(ع) را از قفا برید چیست؟
پرسش
نقل است رأس مبارک امام حسین علیه السلام را شمر لعین از پشت سر بریده آیا این سخن سند دارد؟ اگر سند دارد لطفاً در چه کتابی ذکرشده است؟
پاسخ اجمالی

در چند جا به این نکته اشاره شده است :

1. در کلمات حضرت زینب (س) است که آمده است:".... یا محمداه بناتک سبایا و ذریتک مقتلة تسفی علیهم ریح الصبا و هذا حسین مجزوز الرأس من القفا .."[1] یعنی:"...ای محمد اکنون  دخترانت اسیر، فرزندانت کشته ،باد صبا بر بدن آنان می وزد و این حسین است که سرش از پشت سر جداکرده اند..."

2.در خطبه امام سجاد (ع) به این نکته اشاره شده است:"... ً أَنَا ابْنُ الْمَجْزُوزِ الرَّأْسِ مِنَ الْقَفَا...." [2] یعنی:"...من فرزند کسی هستم که سرش را پشت گردن جدا کردند...."

3. در زیارت ناحیه مقدسه ،حضرت مهدی(ع) می فرماید:"... ِ السَّلَامُ عَلَى الْمَنْحُورِ فِی الْوَرَى‏..."[3] یعنی :"...سلام بر کسی که او را از پشت سر نحر کردند..."

[1]. مجلسی، محمد باقر بحارالأنوار ج : 45 ص : 59 ،انتشارات دارالوفاء، بیروت1404 ه.ق،110جلدی؛ سید بن طاووس  ،اللهوف ص : 131،انتشارات جهان،تهران، 1348ه.ش؛مازندرانی،ابن شهر آشوب، المناقب ج : 4 ص : 113،انتشارات علامه، قم ،1379ه.ق،4جلدی

[2]. بحارالأنوار ج : 45 ص : 175

[3]. بحارالأنوار ج : 98 ص : 318 حدیث: 8