آیا هر کس در شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان، هزار بار سوره قدر را بخواند، با خوابی که می‌بیند بر یقینش افزوده خواهد شد؟
پرسش
سلام؛ آیا حدیثى وجود دارد که می‌گوید هر که در شب بیست و سوم قدر هزار بار سوره قدر را بخواند، شدید الیقین می‌شود و خوابى می‌بیند که باعث افزایش یقین او می‌شود؟
پاسخ اجمالی
از جمله اعمال مخصوص شب 23 ماه رمضان، خواندن هزار مرتبه سوره قدر است. از امام صادق(ع) در این زمینه :
«لَوْ قَرَأَ رَجُلٌ لَیْلَةَ ثَلَاثٍ وَ عِشْرِینَ مِنْ شَهْرِ رَمَضَانَ- إِنَّا أَنْزَلْناهُ فِی لَیْلَةِ الْقَدْرِ أَلْفَ مَرَّةٍ لَأَصْبَحَ وَ هُوَ شَدِیدُ الْیَقِینِ‏ بِالاعْتِرَافِ‏ بِمَا یَخُصُّ بِهِ فِینَا وَ مَا ذَاکَ إِلَّا لِشَیْ‏ءٍ عَایَنَهُ فِی نَوْمِهِ»؛[1] اگر کسى در شب بیست و سوّم ماه رمضان،  هزار بار سوره‌ قدر را بخواند، یقینش در اعتراف به آنچه مخصوص به ما است [ولایت ما] بیشتر می‌شود و این نیست جز به خاطر آنچه در خواب دیده است.
در ارتباط با اعتبار این روایت باید گفت؛ این روایت در کتب معتبر نقل شده است و ابن طاووس(ره) ادعا کرده که این روایت با چندین سند متفاوت از امام(ع) نقل شده است، اما با توجه به این‌که نام راویان این روایت - جز یک راوی - ذکر نشده است، نمی‌توان در مورد سند آن ابراز نظر دقیقی داشت.

[1]. طوسى، محمد بن الحسن، تهذیب الأحکام، تحقیق، موسوی خرسان، ج ‏3، ص100، ح 262، تهران، دار الکتب الإسلامیه، چاپ چهارم، 1407ق؛ ابن طاووس، على بن موسى، إقبال الأعمال، ج ‏1، ص 211، تهران، دار الکتب الإسلامیه، چاپ دوم، 1409ق.