عوامل مؤثر بر رفتار انسان مسلمان کدام‌اند؟
پرسش
عوامل مؤثر بر رفتار انسان مسلمان کدام‌اند؟
پاسخ اجمالی
عواملی که بر رفتار انسان تأثیرگذارند بر رفتار انسان مسلمان نیز اثر می‌گذارند؛ انسان مسلمان از این جهت تفاوتی با انسان‌های دیگر ندارد. در این‌جا به دو نمونه از این‌گونه عوامل اشاره می‌کنیم:
1. اولین عامل مؤثر در رفتار انسان، آگاهی و شناخت است. برای اطلاع بیشتر در این موضوع «نقش علم و آگاهی در عمل انسان»، ۲۵۱۴۲، و  «رابطه شناخت و عمل»، 29222 را مطالعه کنید.
2. یکی دیگر از عوامل مؤثّر بر رفتار آدمی، «محیط» است. در این موضوع نیز: «تأثیر لقمه حرام و محیط، در انسان»، 10604 را مطالعه کنید.
البته مسلمانان با توجه به برخورداری از منابع قوی وحیانی به برخی از عوامل مؤثر بر رفتار انسان دست یافتند که برای دانشمندان دیگر ناشناخته است. دو نمونه از این نوع عوامل را اشاره می کنیم:
1. تأثیر لقمه حرام بر رفتار انسان است که در لینک بالا مورد بررسی قرار گرفت(تأثیر لقمه حرام و محیط، در انسان).
2. عامل دیگر که در منابع دینی آمده است، تأثیر یاد خدا بر رفتار انسان است. برای اطلاع بیشتر رجوع شود به پاسخ 11474.
در مورد چگونگی تضاد رفتار با اعتقاد نیز پاسخ‌هایی در سایت وجود دارد. برای اطلاع بیشتر رجوع شود به پاسخ‌های 659 و 5756.